Mennesket i centrum - en bog om personligt lederskab og samarbejde

Foto: Bjørli Lundin

Sådan fik jeg ideen til bogen

Min søn Rasmus blev født med CP (cerebral parese) i 2000. Det betød et liv med kørestol, talemaskine og et behov for hjælp til ALT. Idéen til bogen fik jeg efter, at jeg i mange år havde samarbejdet med hjælpere i vores eget hjem. 


Det var lidt crazy for ideen slog pludselig ned i mig, imens jeg talte med en veninde om at finde et "formål" her i livet. Noget meningsfuldt, jeg kunne bruge mit liv på (ikke at jeg ikke havde nok at lave, og det var meningsløst!). 


Da idéen landede var jeg slet ikke i tvivl. Jeg skulle skrive en bog om, hvordan man selv kan tage ansvar for sin egen trivsel med hjælpere i eget hjem. 

Hvem henvender bogen sig til?

Bogen henvender sig primært til brugere, som samarbejder med deres hjælpere hver eneste dag.


Mennesker, som skal finde plads til dem selv i deres eget hjem. 


Men også pårørende, hjælpere og fagfolk, som ønsker viden, indsigt og erfaringer indenfor dette område, vil også kunne få glæde af den.

Hvad kan bogen bruges til? 

“Mennesket i centrum” støtter personer til at tage ansvar for egne behov og samtidig holde fokus på en fælles trivsel i samarbejdet med deres hjælpere. 


Bogen giver et bud på centrale overvejelser, som kan være nyttige at gøre sig for at skabe ens egen vej til et godt og trygt bruger-hjælper samarbejde. 


Hvor der er god plads til trivsel.


Læs bl.a om: 
Læs her: indholdsfortegnelse og forord

Bestil bogen nu!

Mennesket i centrum: en guide til personlig ledelse og det gode samarbejde i en hjælpeordning. 

Med bogomslag af Helle Serup.

Paperback, 188 sider

ISBN: 9788743025924

Udgivelsesår: 2020


Pris 190,-  inkl. moms.

Sendes til dig fragtfrit!
Bemærk - e-bogen kan købes på diverse online-tjenester.

Bestil lydbogen her

Udvalgte udtalelser

"Mette Drejer er kommet mig i forkøbet og skrevet denne fantastiske bog "Mennesket i centrum" som handler om livet med en hjælpeordning. Gør dig selv og dine ansatte den tjeneste at læse den. Du vil ikke fortryde det. Og hvis jeg skulle være så heldig, at der sidder nogle hjælpere ude bag skærmene og følger denne blog så vil jeg sige bogen er også værd at læse for jer." Jauss Psykologi 

"Bogen er helt igennem super god og brugbar på mange måder. Giver reflektioner helt ind i baghovedet hvor de arbejder videre. Kan kun anbefale at læse den. Også selvom du ikke har BPA-ordning, men fx er kronisk syg eller på anden måde har kontakt til systemet." Maja


"En af bogens styrker er, at den er fyldt med udsagn fra både hjælpere og brugere...men også at forfatteren ved, hvad hun skriver om ud fra egne erfaringer, som hun formår at løfte ud over det strengt personlige og op på et generelt niveau."

Kilde: Gode råd og øvelser til dig, der skal ansætte en hjælper (Dansk handicap Forbund, FK nyt 1, 2021)


"Der er masser af guldkorn at hente i bogen, så den kan klart anbefales!"  Lisette

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

I nyhedsbrevet deler jeg ud af min erfaring, som forælder til børn med særlige behov, og jeg vil glæde mig til at give dig tips, viden, værktøjer - og ja selvfølgelig også tilbud, så du kan få mere energi, overskud og plads til dig selv. 


Tilmeld dig nyhedsbrevet her