Afhjælp overbelastning

Gruppeforløb for forældre til børn med særlige behov

Næste forløb 2024

Kender du det? Det er som om, du cykler op ad en bakke, blot for at opdage, at der på den anden side er endnu en bakke. For hver bakke stiger din frustration. For hvor fører vejen hen, og får det nogensinde nogen ende? 


Du spejder efter en rasteplads, men på vejskiltet står der “Først når dine børn er kommet i seng”. Endelig sover alle, og du falder om på sofaen og tænker "I morgen. I morgen gør jeg noget for mig selv". 


Omtumlet vågner du senere op på sofaen - og så starter tankemylderet, og du ved, at du heller ikke den nat får din tiltrængte nattesøvn. Dagen i morgen er allerede håbløst uoverskuelig.

At slippe en overbelastning tager tid!

Som forælder til et barn med særlige behov har jeg selv erfaret, hvordan overbelastning hænger sammen med mine børns trivsel, 1000 forskellige gøremål, uendelig mange tanker og en afhængighed af et offentligt system, som ikke kender mit barn, som jeg gør. Eller forstår, hvordan jeg hver dag gør mit bedste for at få det hele til at hænge sammen, imens jeg selv er ved at kollapse.

Og der er ikke noget quick fix - det er et livsvilkår, og derfor er det en livslang øvelse at passe på sig selv og finde en holdbar balance.

Jeg tilbyder et forløb, som skaber langtidsholdbare og dybe forandringer - og her er tid og det at arbejde med et støttende mindset i et fællesskab vejen frem.

et stærkt fællesskab med andre forældre, der er i en lignende situation og få plads til at være dig i et lille fortroligt rum 

Meld dig på kurset nu og genfind følelsen af indre ro og større nærvær

Tiden gør det ikke alene - de belastninger vi mærker forsvinder ikke bare. Derfor kombinerer dette kursus viden og øvelser, der både forebygger og afhjælper overbelastninger. Målet er, at du får skabt nye perspektiver og holdbare vaner, som kan støtte dig til en hverdag med mere overskud og et større nærvær. Hvor du ved, hvad du skal gøre, når du mærker en begyndende stress.

På kurset er du sammen med andre forældre. Min erfaring er nemlig, at der sammen med andre forældre hurtigt opstår en fortrolig tone og et fællesskab, som vil støtte dig. For du er bestemt ikke alene! 

Du får online adgang til undervisningsmateriale bl.a. med lydfiler og videoøvelser, som du efter kurset fortsat vil have adgang til. Mellem modulerne er der onlinesessioner, hvor I bl.a kan stille spørgsmål og sparre med hinanden. 

Få mere balance, overskud og energi!

Det får du 

Skulle du nu få den tanke, at det er egoistisk at bruge tid på dig selv - så tænk på al den tid du har brugt på at havne der, hvor du er lige nu! Al den tid du har dedikeret til at passe på alle andre end dig selv. Overvej hvem, der i dit liv får din tid, glæde og energi mange gange igen, når du får mere balance, overskud og energi!

HEY - hvorfor kalder du det ikke bare stress? 

Fordi overbelastning måske i virkelighed mere præcist beskriver det livsvilkår forældre til børn med særlige behov har. Følelsen af stress normaliseres typisk over tid. For forældre til børn med særlige behov er der ofte tale om en varig belastning - dog af varierende karakter. Men forstår du, hvordan du kan drage omsorg for dig selv under pres, så har du nøglen til en god trivsel - trods dine udfordringer.

Undervurdér aldrig det lille skridt i den rigtige retning 

- tag det første skridt nu

Du får 4 moduler + 2 samtaler + 3 fælles online sessioner 

Modulerne er på 2-3 timer og er forsøgt tilpasset en presset hverdag og din overbelastning. Forløbet er derfor over 4 måneder, hvor du har tid til at få indarbejdet nye vaner og opbygget et støttende netværk.

Pris DKK 4.400,- inkl.moms. Kan betales i 5 rater - altså 880,- pr. rate.

Sådan foregår forløbet:

Der veksles mellem oplæg, selvrefleksion, samtaler i plenum, og der vil naturligvis altid være øvelser til afhjælpning af overbelastninger.  Nøgleordene er ro, afslapning, egenfordybelse, fællesskab og frirum. 


Modulerne vil blive fulgt op med onlinesessioner, hvor du kan få sparring, inspiration og input fra de øvrige kursister. Mellem hvert modul vil der også være enkelte refleksions-øvelser, men ikke noget du skal "stresse" over.

Max. 12 kursister pr. hold.

Modul 1 

Første skridt til mere ro og bedre søvn! 

Du lærer, hvordan du kan få mere indre ro, og hvad du kan gøre for at få en bedre søvn. 

Du får de første værktøjer til mere kropbevidsthed, ro og nærvær.

Modul 2 

Min overbelastning, og hvad den gør ved mig 

Du finder ind til årsagerne til din overbelastning, hvilke konsekvenser den har for dit liv, og hvilke faldgruber der kan være for dig. 

Du får indsigt i egne mønstre, og du finder nye måder at være i livet på.

Modul 3 

Fra indre dialog til et støttende mindset

Du lærer, hvordan begrænsende overbevisninger og leveregler kan forværre din overbelastning 

Du får copingstrategier, som bl.a. indebærer, at du kan sætte grænser, sige fra og klarlægge dine værdier, så du kan handle i overensstemmelse med dine behov og værdier.

Modul 4

Vejen videre

Du får defineret, hvad selvomsorg er for dig, og du får omsat det til små praksisser, du kan bruge i din hverdag. 

Du får skabt vejen videre med et støttende netværk, nye værktøjer og konkrete handlinger, som hjælper dig til at minimere din overbelastning.

Testimonials

"Efter mange år med en konstant stress belastning søgte jeg redskaber til, hvordan jeg kunne få et liv med mere balance og ro. 

Mettes egen livserfaring som mor til to handicappede børn kunne jeg spejle mig i, og netop derfor valgte jeg at tage på kurset hos Mette, da hun om nogen ved, hvor meget der kræver at være forældre til et barn med et handicap. "

Katja 

"God og afvekslende workshop med mange personlige historier og tid til refleksion." 

Anonym

Pris: DKK 4.400,- inkl.moms for 4 moduller plus 2 samtaler og 3 fælles online sessioner. 

OBS. betalingen sker i 5 rater - altså 880,- kr. pr. rate.

Hvem er du?

Er du netop blevet sygemeldt og alvorlig ramt af en overbelastning? Så vil jeg foreslå dig, at du starter ud med et intensivt stresscoachingforløb, hvor du bliver fulgt tæt. Så kan du bagefter hoppe på kurset og blive støttet videre på din vej. 

Læs mere her.

Tilmeld dig "Afhjælp overbelastning"

Pris: DKK 4.400,- inkl.moms - 4 moduler (á 2-3 timer) + plus 2 samtaler og 3 fælles online sessioner. 

Sted: Faxe Sundhedscenter, bygning 4

Max 12 kursister pr. hold.

Kurset er planlagt med opstart februar 2024 og løber over 4 måneder. Datoerne er undervejs

Få freebien

Få den hemmelige opskrift til 

mere energi og overskud

5 lavpraktiske tips til mere selvomsorg, der lige er til at gå til - selvom du har en travl hverdag. Tilmeld dig samtidig nyhedsbrevet Tid til Trivsel, Nul spam. Kun e-mails med inspiration, tilbud og værktøjer til mere energi, indre ro og overskud.