Forældrenetværksgrupper

Alle har deres helt personlige historie, som de har mærket på egen krop, og alligevel har forældre til særligt udfordrede børn mange ting til fælles. Der er handicappet/sygdommen, sorgen, forældrerollen, søskende, fremtiden m.m., som kan give anledning til mange tanker og følelser, som man kan spejle sig i.

Hvorfor netværksgrupper

Forældrenetværksgrupper er for forældre til børn med særlige udfordringer - fx. handicap, psykisk sårbarhed m.m. Fokus er på forældrenes ve og vel - snarere end på de vi altid plejer at tale om, nemlig om børnene.

Målet er at man gennem fællesskabet får inspiration til at finde ro og accept omkring den, man er, og at man i højere grad lærer at drage omsorg om sig selv og egne behov, så man på den måde skaber mere balance til netop at give sin kærlighed og energi til de kære børn.

Som coach, ligger det mig meget på sinde, at forældrene, udover støtte, også får forskellige redskaber og copingstrategier, som noget helt konkret, de kan tage med dem videre. Mit største ønske er, at gruppen fortsætter selv efter de 8 gange. Og min erfaring er, at det er der stor vilje til, for der sker noget helt særligt med mennesker, som deler særligt sårbare ting.


I netværksgruppen mødes forældrene, som de selv siger for at:

"Mødes med andre i lignende situation, da det kan være svært at tale med venner og familie"

"Få venskaber"

"Møde forståelse"

"Spejle sig i andre og blive klogere"

"Ikke at slide alt for meget på min familie og venner med mine bekymringer"

"Skabe et fællesskab"

"Dele og få hjælp"

Udsagn fra forløb hos Bedre Psykiatri, Gentofte.


I forældrenetværksgrupperne er samtalerne tæt på hjertet, og der er højt til loftet.

Alle tanker og følelser er tilladte!

I netværksgruppen skal der nemlig være plads til at være, den man er.


Hvordan foregår det?

Forløbet løber over 8 gruppegange, hvor der hver gang vil være et tema, som jeg laver et oplæg om, og som samtalen tager udgangspunkt i - fx sorg, forældreroller, søskende, egenomsorg, parforhold m.m.


Varighed 2 timer. For at skabe et trygt og tillidsfuldt rum er der plads til max. 12 personer pr. hold.


Jeg faciliterer forældrenetværksgrupper for forældre til børn med særlige behov - for foreninger, skoler, kommuner m.m. Det kan også være for en gruppe af forældre, som selv tager initiativ til at samle forskellige personer fra deres egne netværk.


Ring og hør nærmere på tlf. 9330 7554 eller book en afklarende samtale.

Få freebien

Få den hemmelige opskrift til

mere energi og overskud

5 lavpraktiske tips til mere selvomsorg, der lige er til at gå til - selvom du har en travl hverdag. Tilmeld dig samtidig nyhedsbrevet Tid til Trivsel, Nul spam. Kun e-mails med inspiration, tilbud og værktøjer til mere energi, indre ro og overskud.