Søskendesamtaler

Individuelt coachingforløb

"Giv dem du elsker vinger så de kan flyve, rødder at komme tilbage til og en grund til at blive”

– Dalai Lama

Lær at mestre livet!

Måske har du i længere tid bemærket, at dit barn enten trækker sig, virker trist og er indesluttet, eller måske reagerer dit barn med frustration og vrede.


Det er helt almindelige søskendereaktioner, når en søster eller bror fylder meget. Og det er især et vilkår i familier, hvor der er et eller flere børn med særlige udfordringer. MEN du kan, som forælder hjælpe dit barn til at få et frirum til at

 • udvikle færdigheder til at håndtere udfordrende situationer

 • lære at forstå og acceptere egne følelser og tanker

 • give udtryk for egne behov og få et større selvværd

 • blive bevidst om egne styrker og handlemuligheder

 • få en tydeligere kommunikation med familien

 • udvikle en større forståelse for en bror eller søsters særlige behov.


Giv dit barn et samtalerum, hvor alle følelser og tanker er tilladte, når du melder ham eller hende på et samtaleforløb.


Aldersgrænse: fra 12 år.

De stærke og sårbare søskende

At være bror eller søster til en person med særlige behov er et livsvilkår - hvor man typisk vokser op med altid at skulle tage hensyn og ofte tilsidesætte sig selv. Populært sagt, vokser man op i "skyggen" som skyggebarnet. I denne skygge lever bl.a. følelser som vrede, tristhed, glæde, sorg, angst, ensomhed, flovhed, skyld og skam. Og der vokser også længslen efter "det normale" og at kunne have forældrene helt for sig selv.

Her finder vi børn og unge, der på én gang er super stærke, følelsesmæssige intelligente og meget sårbare. Så for at kunne stå stærkt i dem selv, og mestre de udfordringer, der er i at være søskende, er det vigtigt, at de lærer at forstå deres virkelighed, at acceptere den og at kunne udtrykke følelser og behov.

Min ældste søn er vokset op med to yngre søskende med et handicap. Tiden var altid knap, og der var mange dage, hvor jeg med dårlig samvittighed godt kunne se, hvordan han tog hensyn, og hvordan han gjorde sig umage med ikke at fylde for meget. Det gjorde ondt, men ligesom alle andre forældre gjorde jeg mit bedste med de ressourcer jeg nu havde for at være der for ham og støtte ham. Det var måske ikke altid nok, men jeg gjorde mit bedste.

For jeg ønskede at hjælpe ham til at være i livet med alt hvad livet byder på af både godt og mindre godt. Jeg ønskede at støtte ham i, at alle hans tanker og følelser var helt okay - at han var, som han skulle være. Og jeg ønskede at lære ham, at vi har det liv, vi nu engang har, men vi har indflydelse på, hvordan vi møder det og er i det.

Så at det skulle være synd for ham, er derfor det eneste jeg ALDRIG har støttet ham i.

Det var stort at gennemgå Psykiatrifondens uddannelsesforløb til gruppeleder sammen med min søn Emil - og endnu vildere at være gruppeledere sammen hos Bebuddy i Helsinge..

Få et barn med sænkede skuldre og større glæde.

Tilmeld dit barn til et coachingforløb nu

Hvordan kommer vi i gang?

 • Et coachingforløb er på 6 session á 45-60 min plus en forsamtale og en afsluttende samtale sammen med forældrene. Det er muligt at tilkøbe ekstra sessioner.

 • Det foregår ved fysisk fremmøde, men online er en mulighed.

 • Aldersgrænse: fra 12 år.

 • Jeg har 100% tavshedspligt - det vil sige, at jeg ikke videregiver noget fra samtalerne. Er der noget i samtalen af særlige bekymrende karakter, vil jeg handle på det.

 • Betaling foregår forud for samtalen. Se desuden Handelsbetingelser

 • Afbud 24 timer på telefon eller mail før vores aftale er uden betaling.


Pris 5.250,- inkl. moms for 6 sessioner. Dertil er der en forsamtale og en afsluttende samtale sammen med forældrene.


Bemærk betaling kan ske i 2 rater á 2.625,- kr. inkl. moms.

*Kommuner pålægges moms.

Det er også muligt at booke søskendesamtale på timebasis.

Kommune

Det er muligt at søge din kommune om at få dækket beløbet under §11, stk. 3 i Serviceloven: Forebyggende indsats for familier.

Min rolle

Min primære opgave er at skabe et trygt rum, hvor den unge tillidsfuldt kan udfolde det, som fylder mest lige nu. Det vil altid være det, som er udgangspunktet for samtalen og hvorfra indsigter, forståelser og handlemuligheder udvikles. Jeg støtter den unge i processen frem mod større selvindsigt, selvværd og nye strategier ved at stille nysgerrige og kærlige spørgsmål, give opgaver og værktøjer undervejs. Det er et individuelt forløb og det er ikke terapi.

Ring tlf. 9330 7554 og lad os tag en uforpligtende samtale.

Få freebien

Sådan giver du slip på

den dårlige samvittighed

10 lyntips til at blive en endnu bedre forælder og partner”

Tilmeld dig samtidig nyhedsbrevet Tid Til Trivsel. Nul spam. Kun e-mails med inspiration, tilbud og værktøjer til mere energi, indre ro og overskud.