Om Tid til Trivsel

  • Vi er alle betydningsfulde, og har ret til et ligeværdigt liv

  • Det enkelte menneske skal opdage og udnytte sit potentiale

  • Vi gør det så godt vi kan med de ressourcer, vi har lige nu

  • Vi har alle et ansvar for, hvordan vi vælger at opleve og reagere på det, der sker i vores liv

  • Kvaliteten i det menneskelige fællesskab bygger på den enkeltes trivsel, engagement og medansvar


I Tid til Trivsel ønsker jeg at styrke forældre bedst muligt til at indse deres eget ansvar for trivsel, men også at blive klædt på til at stå op for dem selv - selv når de gang på gang må møde udfordringer i deres liv.

Som forælder er du eksperten i dit eget barns trivsel. Der er ingen, som kender dit barn bedre end dig. Der er ingen som dig, der forstår, hvad dit barn har brug for.

Men hvad med din trivsel? Og hvad skal der til for, at der også er plads til dig?

Som forælder til børn med særlige behov ved jeg, at det kræver, at du skal være stærkere end de fleste, og at du tager ansvar for at holde fast i, hvem du også er. Overbelastninger er desværre ofte en del af pakken og for at få ressourcer til at det, så er det nødvendigt at få Hjælp til stress.

Det er min egen oplevelse, at når vi forældre står solidt i os selv, og når vi lukker glæden ind, så trives vores børn også bedre. En vigtig del af den ligning er også trivslen i vores parforholdet, og derfor holder Tid til Trivsel også forebyggende parkurser. Og et andet vigtigt ben er naturligvis søskende til børn med særlige behov - at der også bliver skabt et trygt samtalerum til at mestre den særlige rolle.

Vi kan alle have behov for en hjælpende hånd til at få retning igen, når livet rammer os. Her i Tid til Trivsel vil jeg derfor gøre mit bedste for at støtte og inspirere dig til at få øje på dine muligheder for at tage hånd om din egen trivsel, der hvor du er i dit liv lige nu.

Tid til Trivsel er for mig et mindset. En måde at være i livet, og en måde at tænke om det, der sker i livet. Men trivsel er ikke noget du alene kan tænke dig til – så derfor vil du også altid få små praksisser, du kan tage med ind i din hverdag – vejen til at du får sat dig selv på dagsordenen, og du dermed får mere energi og overskud, du kan dele ud af.

Typisk kræver mange af vores børn, at vi støtter dem resten af vores liv, og derfor vil du i Tid til Trivsel møde mig og andre forældre, som stadig knokler hver dag på at skabe balance i livet. Sagt mere enkelt - det er vigtigt, at vi hele tiden får husket os selv – så vi ikke brænder ud og mister livsmodet – men vigtigst af alt kan være de forældre, vi gerne vil være for vores børn.

At tage ansvar for egen trivsel er på ingen måde egoistisk. Det er selvkærligt – og over for vores kære er det både ansvarligt og næstekærligt.

Mette Drejer

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

I nyhedsbrevet deler jeg ud af min erfaring, som forælder til børn med særlige behov, og jeg vil glæde mig til at give dig tips, viden, værktøjer - og ja selvfølgelig også tilbud, så du kan få mere energi, overskud og plads til dig selv.


Tilmeld dig nyhedsbrevet her