Mennesket i centrum

Mette Drejer - stifter af Tid til Trivsel

Det, der virkelig optager mig er, at du også har plads til at være dig!

For mig er det i virkeligheden meget enkelt. Det, der virkelig optager mig er, at du også har plads til at være dig. Det handler om at få plads til det, der er vigtigt for dig i dit liv, og det der gør dig glad - din trivsel. Det, der er helt afgørende for, at du er centrum i dit eget liv! Det er både vigtigt for dine kære, dine samarbejdspartnere og din livskvalitet. 

Jeg er mor til 3 børn, de to født med et handicap, og jeg har over 20 års erfaring med svær fysisk handicap og kommunikative, psykiske og kognitive udfordringer. Med i bagagen er også, at jeg har oplevet den største sorg som forælder, nemlig at miste min 19 årige handicappede søn Rasmus i 2019.

Det var på mange planer et vendepunkt, hvor jeg besluttede mig for, at jeg ville dele den erfaring og viden jeg har fra mit eget liv, som en kærlig tanke til min søn om, hvor betydningsfuld han var og stadig er i mit liv. I virkeligheden er det eneste, vi kan få lov til at beholde for evigt, er det vi giver væk. Og derfor er Tid til Trivsel for mig også et kærligt budskab om at leve her og nu - at tage ansvar for vores egen glæde. 

Jeg står derfor i dag med et stort bankende hjerte for forældre til børn med særlige behov især, for at minde dig, som er forælder om, hvor vigtig du er i dine børns liv, og at du derfor også skal drage omsorg for dig selv - trods svære omstændigheder. Jeg har på egen krop erfaret, hvor let man snubler i hverdagspraktik, stress, forventninger og ikke mindst alle de roller, der følger med. Og derfor ligger det mig også sådan på sinde, at vi som forældre og pårørende, for ikke at vælte helt, husker at vi også er mennesker, som fortjener kærlig omsorg for os selv. Det er på ingen måde egoistisk, det er selvkærligt. Det er først, hvis vi er centrum i andres liv, at vi kan tale om egoisme. 

Det er er min erfaring, at når der er én i en familie, der er udfordret, så skaber det en presset situation for alle i familen, men det er forældrene, der har nøglen til trivslen i familien. Deres egen trivsel, parforholdets trivsel og familiens øvrige søskende. Derfor vil du opleve, at mit fokus knytter sig til alle tre dele. 

Kort sagt er min fornemmeste rolle i Tid til Trivsel at inspirere og støtte andre mennesker til mere trivsel. Den rolle er let at blive afhængig af, og jeg glæder mig allerede til at kunne bidrage.

Velkommen til!

Mette Drejer

Læs mere om Tid til Trivsel her

TOP 10 relevante kompetencer

Udgivelser

Det var stort at gennemgå Psykiatrifondens uddannelsesforløb til gruppeleder for søskendegrupper sammen med min søn Emil - og endnu vildere efterfølgende at stå for en søskendegruppe sammen.

Min ældste søn Emil er vokset op med to yngre søskende med et handicap. Tiden var altid knap, og der var mange dage, hvor jeg med dårlig samvittighed godt kunne se, hvordan han tog hensyn, og hvordan han gjorde sig umage med ikke at fylde for meget. Det gjorde ondt, men ligesom alle andre forældre gjorde jeg mit bedste med de ressourcer jeg nu havde for at være der for ham og støtte ham. Det var måske ikke altid nok, men jeg gjorde mit bedste.

Jeg ønskede at hjælpe ham med at være i livet med alt hvad livet byder på af både godt og mindre godt. Jeg ønskede at støtte ham i, at alle hans tanker og følelser var helt okay - at han var, som han skulle være. Og jeg ønskede at lære ham, at vi har det liv, vi nu engang har, men vi altid har indflydelse på, hvordan vi møder det og er i det. 

Så at det skulle være synd for ham, er derfor det eneste jeg ALDRIG har støttet ham i. I Tid til Trivsel vil jeg møde dig med samme tilgang.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

I nyhedsbrevet deler jeg ud af min erfaring, som forælder til børn med særlige behov, og jeg vil glæde mig til at give dig tips, viden, værktøjer - og ja selvfølgelig også tilbud, så du kan få mere energi, overskud og plads til dig selv. 


Tilmeld dig nyhedsbrevet her