Mennesket i centrum

Mette Drejer - stifter af Tid til Trivsel

Det, der virkelig optager mig er, at du også har plads til at være dig!

For mig er det i virkeligheden meget enkelt. Det interesserer mig ikke, hvad køn du er, hvad etnicitet du har, hvad uddannelse du har eller ikke har, dit job, din seksualitet eller din diagnose/handicap. Det, der virkelig optager mig er, at du også har plads til at være dig. Hvad der er vigtigt for dig i dit liv, og hvad der gør dig glad - din trivsel. Det, der er helt afgørende for, at du er centrum i dit eget liv!

Jeg er mor til 3 børn, de to født med et handicap, og jeg har over 20 års erfaring med svær fysisk handicap og kommunikative- og kognitive udfordringer. Med i bagagen er også, at jeg har oplevet den største sorg som forælder, nemlig at miste min 19 årige handicappede søn Rasmus i 2019.

Det var på mange planer et vendepunkt, hvor jeg besluttede mig for, at jeg ville dele den erfaring og viden jeg har fra mit eget liv, som en kærlig tanke til min søn om, hvor betydningsfuld han var og stadig er i mit liv. I virkeligheden er det eneste, vi kan få lov til at beholde for evigt, er det vi giver væk. Og derfor er Tid til Trivsel for mig også et kærligt budskab om at leve her og nu - at tage ansvar for vores egen glæde.

Jeg står derfor i dag med et stort bankende hjerte for forældre til børn med særlige behov, for at minde dig, som er forælder om, hvor vigtig du er i dine børns liv, og at du derfor også skal drage omsorg for dig selv - trods svære omstændigheder. Jeg har på egen krop erfaret, hvor let man snubler i hverdagspraktik, følelsesmæssigt stress, forventninger og ikke mindst alle de roller, der følger med. Og derfor lægger det mig også sådan på sinde, at vi som forældre og pårørende, for ikke at vælte helt, husker at vi også er mennesker, som fortjener kærlig omsorg for os selv. Det er på ingen måde egoistisk, det er selvkærligt. Det er først, hvis vi er centrum i andres liv, at vi kan tale om egoisme.

For mig er det også meget vigtigt, at personer med et handicap eller diagnose står stærkt i dem selv og også selv tager ansvar for deres trivsel.

Kort sagt er min fornemmeste rolle i Tid til Trivsel at lade dig "shine", som du helt naturligt gør, når du finder mening og får mere energi og livsglæde! Den rolle er let at blive afhængig af, og jeg glæder mig allerede til at tale med dig.

Velkommen til!

Mette

Læs mere om Tid til Trivsel her

TOP X relevante kompetencer

 • 21 års erfaring som mor til 2 børn med handicap

 • Uddannet certificeret Mindjuice coach

 • Certificeret i at afholde kurser for par (PREP) hos Center for Familieudvikling

 • Mindjuice Masteruddannelse i kommunikation - Speakeruddannelse

 • Stresscoach på masterniv. (Speciale) - v/Sofia Manning

 • Gruppeleder til søskendegrupper v/Psykiatrifonden

 • Stressmaster coachuddannelsen (igang) v/Lisbeth Fruengaard

 • Bibliotekar. Har flere års undervisningserfaring bl.a. fra Frederiksborg Gymnasium og HF, hvor jeg som studiecenterleder opbyggede et nyt studiecenter for 900 elever og 90 lærere.

 • Projektleder

Fun facts

 • Jeg kan være meget distræt fx efterlade nøglen i døren eller vende min bluse forkert. Og by the way griner jeg en del af det selv.

 • Jeg er vild med at danse og behøver ingen partner for at have en fest

 • Jeg er morgenmenneske og fungerer bedst, når jeg har haft lidt alene-tid først.

Udgivelser

 • I april 2020 udgav jeg bogen “Mennesket i centrum” – som helt overordnet handler om at tage personligt lederskab i eget liv, og som tager udgangspunkt i det samarbejde, der er med hjælpere til personer med et handicap. Jeg har med denne bog et ønske om at sætte lys på et område, som jeg oplever har behov for mere fokus. Lydbogen kan købes her.

 • I januar 2021 udgav jeg for første gang sammen med Lene Gabriel podcasten "I dag skal det handle om os." En podcast, hvor vi vender stort og småt inden for hele paletten af følelser og oplevelser, som vi har erfaret som forædre til vores børn.

Jeg bor i Allerød med min mand Bo, datter Olivia, hunden Sakura og nu også min store søn Emil - IGEN?! Vi er rykket tættere sammen, og jeg er taknemmelig for alt det jeg har.