Kunsten at tilbringe livet på et ben

KLOKKEN ER 6 og jeg haster ud af sengen efter en urolig nat, hvor jeg flere gang er blevet vækket på grund af min handicappede søn.


RISE AND SHINE - here we go!


Hjælpe to unger i tøjet, håbe på at den tredje klare sig selv, morgenmad og så ud af døren med sjælen flagrende efter mig. Efter en kamp gennem morgentrafikken lander jeg endelig på min arbejdsplads. Roen sænker sig og hjertet falder til ro. Jeg tænder for kaffeautomaten og ser det kogende vand ramme min kop med mekanisk præcision. På min plads stirrer jeg tomt ind i computerskærmen og forsvinder for en stund.

Tænk hvis alt var så nemt!


Arbejdet var mit frirum i en travl hverdag, men det var samtidig en spændetrøje, for egentlig fandt jeg ikke nogen større glæde i selve arbejdet. Jobbet opfylde helt basale behov - løn og tryghed. Jeg havde gode kollegaer og frihed. Men det gav ingen energi eller ægte glæde. Passivt lod jeg stå til og sådan gik det til, at jeg i 10 år traf en “ikke-beslutning” om at blive.


Jeg blev hængende, selvom jeg vidste, at det ikke var i overensstemmelse med mine behov og værdier - ved ikke at vælge, havde jeg alligevel truffet et valg.


Der er et kinesisk ordsprog der siger:


“Hvis du tænker for længe på det næste skridt,

kommer du til at tilbringe livet på et ben”


“At tilbringe livet på et ben” skaber en ubalance - det giver ikke den trivsel vi har brug for.


Måske er der områder i dit liv, hvor du ikke får truffet beslutninger, og det kan der jo være mange forskellige årsager til. Men valget er altid dit - det kan hverken afvises eller uddelegeres.


Da jeg mistede min ene søn, var det et wake up call. Hvorfor spilde tiden med noget, som grundlæggende ikke gør mig glad? Den dag jeg sagde mit job op var det for at leve efter de værdier, som er vigtige for mig - frihed, udvikling og at have det sjovt.


Jeg har ikke set mig tilbage en eneste gang.


Min kærlige opfordring til dig er:


Træf de valg som er vigtige i dit liv

handle på dem og få mere trivsel i dit liv.

Hvorfor vente? - Livet er lige nu!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

I nyhedsbrevet deler jeg ud af min erfaring, som forælder til børn med særlige behov, og jeg vil glæde mig til at give dig tips, viden, værktøjer - og ja selvfølgelig også tilbud, så du kan få mere energi, overskud og plads til dig selv.


Tilmeld dig nyhedsbrevet her